Vaxsmältning

liten-vaxsmaltare170GVax2

Smälta vax
Föreningen erbjuder två olika tjänster för att ta hand om vax som ska smältas om.
Så här går det till:

1. Den som vill kan låna föreningens lilla vaxsmältare. Den tar 10 st. ramar åt gången. Glöm inte att rengöra den väl så det blir trevligt för nästa som ska låna den.

2. Om du har fler ramar kan du komma och smälta i föreningens stora vaxsmältare. Den tar 40 st. åt gången. Den tar alla rammått. Ta med ramar och ev. avtäckningsvax som du vill smälta. För mer detaljer kontakta Göran Frick.

För att förenkla administrationen sker all utlåning och bokning av tid för den lilla vaxsmältaren via Boka.se.
Gå in på boka.se och tryck på boka vid det du vill boka tid för eller låna så går det en förfrågan till oss och du godkänner att din e-post lagras hos Boka.se så det går att se vem som bokat.

Sälja och köpa vax
Vaxet som smälts ur kan du behålla och senare gjuta egna mellanväggar av. Vi har utrustning du kan låna för det också. Eller så säljer du klumpen väl rensad så den bara innehåller vax till föreningen så gjuter vi mellanväggar till de som vill köpa via föreningen. På så sätt vet vi att vi använder riktigt vax och inte utspätt eller förfalskat vax. Det förekommer tyvärr på marknaden. Kontakta Göran om du vill sälja din klump.

Förvaring av vax och ramar
De ramar som inte smälts ut ska du spara i en tät förpackning tills det är dags att smälta så varken bin eller vaxmott kommer åt det. Gärna svalt.