Vaxsmältning

liten-vaxsmaltare

Smälta vax
Du kan låna föreningens lilla vaxsmältare. Den tar 10 st. ramar åt gången. Utlåning och bokning av tid sker via boka.se. Tryck på boka vid önskad utrustning så går det en förfrågan till oss. Du måste godkänna att din e-post lagras hos Boka.se så vi ser vem som bokat.  Glöm inte att rengöra vaxsmältaren väl efter användning. Ansvarig för uthyrningen är Jan Molander, jan.molander@gmail.com

Göra egna mellanväggar 
Det smälta vaxet kan du behålla och gjuta egna mellanväggar av. Vi har utrustning som du kan låna. Genom att göra egna mellanväggar vet du att du använder riktigt vax och inte utspätt eller förfalskat vax. Det förekommer tyvärr vax med paraffin som gör att  ramarna smälter i kupan och ger kakfall.

Sälja vax
Om du har en väl rensad vaxklump kan du erbjuda den till försäljning till WSB:s medlemmar via föreningens Köp& SälSmj på Facebook.   Du kan också sälja vaxet till biredskapshandlarna. Butiken på Vindö köper vax. Tag kontakt med vindobi.se för att få ett aktuellt pris.

Förvaring av vax och ramar
De ramar som inte smälts ut ska du spara i en tät förpackning tills det är dags att smälta så varken bin eller vaxmott kommer åt det. Gärna svalt.